
“Op de wind heb je geen invloed, wel op hoe je de zeilen zet.”
Contextuele therapie
Contextuele therapie wordt ook wel familie- of intergenerationele hulpverlening genoemd. Het contextuele gedachtengoed is ontwikkeld door de Hongaarse-Amerikaanse psychiater Ivan Boszormény-Nagy. Hij is de grondlegger van de relationele ethiek. Hij gaat ervan uit dat we als mens altijd verbonden zijn met anderen. In de relationele ethiek staat centraal dat we die verbinding met ander vormgeven op een manier die voor iedereen goed is.
Contextuele therapie is niet de zoveelste stroming.
De meeste mensen zullen het daarom ook direct herkennen of zelfs zeggen “dat wist ik eigenlijk al’. En juist deze eenvoud is de unieke kracht van deze benadering. Het is simpelweg een beschrijving van wat zich in het leven en in het omgaan met het leven afspeelt en welke mechanismen mensen en gezinnen daarop ontwikkelen.
Mind Eye Power
Met de Mind Eye Power methodiek breng je op een doeltreffende, eenvoudige en milde wijze diepgaande veranderingen in de neuronale netwerken van de hersenen. Hardnekkige patronen, (gevolgen van) trauma, saboterende/vastzittende overtuigingen en onverwerkte emoties kunnen worden doorbroken en kunnen worden overschreven met een nieuw ondersteunend netwerk van de hersenen.
Gedeelde ervaring:
“Mind Eye Power heeft voor mij met slechts 1 sessie een positieve verandering gebracht. Ik moet zeggen dat ik dit van te voren niet had verwacht. Na jaren van gesprekken met verschillende hulpverleners kwam ik steeds niet verder. Dat MEP na 1 sessie verschil zou maken, besefte ik dan ook pas later. Ik ben Mirjam heel dankbaar dat zij mij verder heeft geholpen via deze methode en kan het iedereen aanraden”.
Voor meer informatie:
Artikelen:
Sites:
- https://mindeyepower.nl
- http://www.contextueelwerkers.eu
- http://www.nagyacademie.nl